Simning, den bästa sortens träning

Det finns flera anledningar till att hoppa i vattnet och simma, men den främsta är såklart att simning troligtvis är den absolut allra bästa träningen som finns – simning funkar nämligen för precis alla, ung som gammal!

simskolaAtt bada och simma i pooler av olika slag är något som de flesta av oss gärna gör för nöjes skull, men visste du att simning också är ett av de bästa träningssätten som finns? I en artikel som Expressen skrivit har man till exempel listat fem stycken anledningar till varför just simning är så himla bra träning. Vad man bland annat skriver är att det ger både kondition och styrka, är skonsammare mot kroppen vilket gör att verkligen alla sorters människor kan utöva träningsformen, det är lugnande och då får dessutom starkare lungor av simning eftersom att du måste andas på ett speciellt sätt när du simmar.

”Det är inte svårt att förstå varför simning är en populär motionsform; det är billigt, lättillgängligt och skonsamt för kroppen.” skriver Göteborgs Posten.

Precis som citatet ovan säger så är simning skonsamt för kroppen. Det är en av anledningarna till att alla kan utöva detta som träningsform. Till exempel används simning många gånger som ordinerad rehabilitering för personer som lider av olika sjukdomstillstånd – just för att simningen gör det lättare att komma igång igen med rörelse och motorik.

Duscha innan bad

Något att minnas när du ska bada i en pool är att alltid duscha innan, och efter. Detta är för att minimera bakteriespridningen i bassängen och är en regel som finns på alla offentliga badhus. Och en annan konsekvens av att inte ta en dusch innan är att man stängs av från badet under en tid, det är något som hände två stycken simtävlingsgrupper i Västerbotten. Vad badhuset menar är att simskoleleverna inte följt denna och därför portade man barnen från badhuset, något som simskolan i fråga tycker är orättvist och säger till Västerbottens-Kuriren att man nu tänker ta upp frågan med kommunens fritidsförvaltning och nämnd.